اوضاع جسمی «حامیم» بعد از ۳ عمل جراحی + جزئیات زمان پخش زنده مراسم یادبود «شهدای خدمت» از شبکه دو مصطفی زمانی با «عطرآلود» به سینما‌ها می‌آید + زمان اکران بازگشت «منوچهر والی زاده» دوبلور باسابقه به تلویزیون شوک بزرگ برای علاقمندان به سریال «پایتخت ۷» | بهرام افشاری حذف شد؟ درباره محمدهاشم ظریف تبریزیان، نگارگر مدفون در حرم مطهر رضوی فراخوان چهل و سومین جشنواره فیلم هفته آینده منتشر می‌شود (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) قهرمانی از جنس اجتماع | نگاهی به فیلم سینمایی «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجه پاشا هنری سنتی، نیازمند نگاه امروزی است قرارگذاشتن با قافیه‌ها | چند سطر درباره مجموعه‌شعر «سمرقند» موسی عصمتی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۱۰ و ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۳) + زمان پخش ماجرای حذف مازیار لرستانی از سریال منوچهر هادی واکنش بهاره افشاری برای ۲ جوان درگذشته سریال «رویای نیمه شب» + عکس توضیحات علیرضا عصار درباره برنامه «کنسرتینو» همه‌چیز درباره فیلم «تگزاس ۳» | بازیگران، خلاصه داستان و تیزر رسمی من با «یک شیشه مربا» زندگی کردم و به پایش اشک ریختم آپاراتچی در اکران‌های سیار نیم‌میلیاردی شد
سرخط خبرها

ماجرای کافی شاپی در سعادت آباد تهران با برچسب «انگلیسی صحبت کن» چیست؟

  • کد خبر: ۹۹۴۲۵
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۳
ماجرای کافی شاپی در سعادت آباد تهران با برچسب «انگلیسی صحبت کن» چیست؟
تصویر کافی شاپی در سعادت آباد تهران در این یکی دو روز حسابی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و واکنش برانگیز. واکنش‌هایی که البته متفاوت بود؛ اما در نهایت دوباره این نکته را خاطرنشان کرد که زبان فارسی نزد ما فارسی زبانان از چه جایگاهی برخوردار است و باید از چه جایگاهی برخوردار باشد.

سیدزاده | شهرآرانیوز - عبارتی که چسبیده روی شیشه، فرو می‌شود توی چشم آدم! “Speak English” یا انگلیسی حرف بزن! در ظاهر همین عبارت دوکلمه خارجی قرار است اینجا را از دیگر فضا‌ها و مکان‌های مشابه دیگر که اتفاقا این روز‌ها در شهر فراوان به چشم می‌خورد، متفاوت کند، یعنی اگر همه جای عالم، کافی شاپ‌ها جایی اند برای اینکه آدم‌ها هر از گاهی با دوست و آشنا بنشینند داخل آن، چای و قهوه‌ای بخورند و گپ و گعده مفید و مختصری برپا کنند و از همه مهم‌تر در این خلال، گل بگویند و گل بشنوند، اینجا داستان به این سادگی‌ها نیست. اینجا شرط اول آن است که فارسی حرف نزنی یا دست کم تلاش کنی حرف نزنی.

در ظاهر این کافی شاپ متعلق به یک دوره آموزشی زبان انگلیسی است تا زبان آموزانش بتوانند حس حضور در محیطی که تنها انگلیسی صحبت می‌کنند را تجربه کنند. با این حال، تصویر این کافی شاپ که در سعادت آباد تهران قرار دارد، در این یکی دو روز حسابی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و واکنش برانگیز. واکنش‌هایی که البته متفاوت بود؛ اما در نهایت دوباره این نکته را خاطرنشان کرد که زبان فارسی نزد ما فارسی زبانان از چه جایگاهی برخوردار است و باید از چه جایگاهی برخوردار باشد. کاربری نوشته است: «یعنی فکر می‌کنن این طوری باکلاس‌تر به نظر می‌آد؟»

و دیگری گفته: «چه بد! به جای اینکه به این میراث کهن ببالیم، مردم رو از اون نهی می‌کنیم.» کاربر دیگری نوشته: «بهتر و شیرین‌تر از زبان پارسی سراغ ندارم.» در خلال این واکنش ها، کاربرانی هم به پویش عجیب و غریبی اشاره کردند که در روز‌های گذشته با هدف ضربه زدن به زبان فارسی از سوی رسانه‌های آن ور آبی آغاز شد. پویشی با عنوان «منو فارسی» که هدفش زور زدن برای پیدا کردن تجربیاتی بود که زبان فارسی به گویش‌های اقلیت تحمیل کرده و البته به سرعت با واکنش‌های متحدالشکل کاربران روبه رو شد؛ واکنش‌هایی از جای جای ایران با این مضمون که اهل هر منطقه‌ای که باشند به زبان فارسی عشق می‌ورزند.

حالا، همین دو کلمه‌ای که چسبانده شده روی شیشه این کافی شاپ، فارغ از اینکه یک هدف آموزشی را دنبال می‌کند یا نه، بهانه‌ای شده تا یک بار دیگر اهمیت زبان فارسی به خیلی‌ها یادآوری شود. زبانی که بار‌ها و بار‌ها از سوی ادیبان و فرهیختگان در مدح و ثنای آن سخن گفته شده و غنا و زیبایی و شکوه و رسایی آن با قصه‌ها و شعر‌های فاخر فارسی به همگان ثابت شده است و حتی، می‌توان از پیشرفت علمی کشور هم برای گسترش و نفوذ آن استفاده کرد؛ زیرا زبان فارسی بسیار زبان پرظرفیتی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->